We hebben allemaal wel eens een pijntje of zitten niet lekker in ons vel. Wat doen we hiermee? Vaak hollen we door tot we stil gezet worden, is dit wel de juiste manier? Allereerst is het belangrijk te weten dat ik geen arts ben en dus geen diagnoses stel, daar heb ik niet voor geleerd. Ik adviseer iedereen met lichamelijke klachten een arts te raadplegen om een diagnose te stellen. Wanneer je de diagnose hebt en die is niet levensbedreigend dan kun je twee dingen doen. Je kunt de voorgeschreven medicijnen gaan gebruiken of wanneer dat niet goed voelt dan kun je bij mij in de praktijk terecht voor advies.

Wat betekent holistisch?

Dit is eigenlijk helemaal niet zo spannend en in jip en janneke taal is het niets anders dan verder kijken achter de klacht of uitdaging. Wanneer iemand bij mij komt met pijn aan zijn knie dan ga ik niet alleen kijken hoe kunnen we die pijn verlichten of laten verdwijnen maar ik vind het ook belangrijk om te gaan uitzoeken waarom jij die pijn in je knie hebt. Waar komt het vandaag, wat voor zinvol biologisch programma loopt er bij jou. En wat als we durven te geloven dat het lichaam juist in oplossing is, dus dat een symptoom een herstelproces is.

Wanneer we alleen het symptoom oplossen kan de klacht terug komen. Zoals ik naar ons intelligente lichaam kijk, geeft het signalen af om er iets mee te gaan doen. Zo kwam ik er achter dat toen ik een oorontsteking had, dit een signaal is van iets dat ik niet wilde horen of ik geschrokken was door iets wat ik gehoord had. Op het moment dat ik me dat realiseerde en er iets mee ging doen, ging de pijn en de ontsteking weg. Ik had geen medicatie nodig maar wel een besef dat er een reden was waarom ik balans was. Om op deze manier je klachten te benaderen vergt moed en zelfreflectie. Niet iedereen staat hier voor open of is hier aan toe. Helaas zijn de Westerse medische voorzieningen niet gericht op herstel maar op het symptoom.

Zielsoorzaken van Ziekte

In 2012 was ik op een symposium waar het wetenschappelijk bewijs werd gepresenteerd over dat ons lichaam intelligentie en zelfhelend is. Het is net als een plant die je knakt en in gezonde nieuwe grond zet, wat water geeft en liefdevol verzorgd. Hij groeit gewoon verder. We kunnen naar ons lichaam kijken en beslissen of we een klacht hebben of een defect. Een klacht dan is er helemaal niets stuk van binnen. Een klacht kunnen we dus door de oorzaak te (h)erkennen met de juiste benadering zichzelf laten helen. Bij een defect hebben we een chirurg nodig en zijn we direct afhankelijk van medische zorg.

Er zijn zelfs al gezondheidshuizen die met deze benadering mensen behandelen. We mogen leren hoe krachtig zelfhelend ons lichaam is en hoe krachtig ook onze gedachten zijn.

Het wetenschappelijk bewijs voor deze theorieën kun je vinden in het boek “Zielsoorzaken van ziekte” geschreven door een protegé van Dr. Hamer. Dr. Hamer kwam er achter dat er een verband was tussen zijn vorm van teelbalkanker en het plotseling overlijden van zijn zoon een jaar voor de diagnose. De schrikreactie van de ontdekking van de dood van zijn zoon had een zinvol biologisch programma in zijn lichaam geactiveerd. Via onder meer een hersenscan is dat aangetoond.

Dit boek waarin de hele studie gepresenteerd wordt is vrij te downloaden. Ik stel het graag beschikbaar. Stuur mij een berichtje dan stuur ik jou de pdf.

Waarom ik niet direct een voorstander ben van medicatie?

Ik ben absoluut niet tegen medicatie. Wel vind ik dat we veel te gemakkelijk medicatie gebruiken. Medicatie is niets anders dan een synthetisch middel dat in een laboratorium nagemaakt van uit de natuur bestaande plantmedicijnen. Wist je dat Pepermunt het oudste medicijn ter wereld is? Pepermunt werd vroeger ingezet voor diverse maag en darm klachten. In een restaurant krijg je niet alleen een pepermuntje om fris uit je mond te ruiken maar vooral omdat het rustgevend is voor onze maag.

Op dit moment hebben veel mensen last van hooikoorts en is het zo gemakkelijk om een pilletje bij de drogist te halen. Toch geef ik er de voorkeur aan om met een natuurlijk middel de klacht op te lossen. In dit geval is Lavendel essentiële olie een prima middel om van je klachten af te komen. Lavendel olie is een natuurlijk anti-histamine en binnen 10 minuten kun je verlichting ervaren. We zijn de plantmedicijnenleer totaal vergeten. Het is zelf zo erg dat soms mensen in mijn praktijk angstig zijn voor een druppel Lavendel oraal in te nemen. Ik denk dat we in de supermarkt producten tegenkomen die we dagelijks zonder enige angst innemen die werkelijk slecht zijn en gevaar voor onze gezondheid kunnen opleveren.

Bijzonder hoeveel dezelfde vragen ik heb ontvangen. De klachten waar mensen mij naar willen laten kijken zijn:
– Onrust in het hoofd
– Hooikoorts
– Hersenmist
– Concentratie problemen
– Hoge bloeddruk
– Endometriose
– Long-Covid
– Maagzuur, scheurtje in middenrif
– Fibromyalgie
– Dik hoornvlies
– Lyme
– Astma
– Chronische rugpijn
– Droge ogen
– Vet knobbel

Ik werk met het boek van Christiane Beerlandt (De Sleutel tot Zelf-Bevrijding) om de kern oorsprong en de kern oplossing te achterhalen. Ik ga de gezondheidsuitdagingen niet persoonlijk bespreken maar zal wel een advies geven hoe ik met de klacht om zal gaan.

Liefs Mariëlle Doornberg

Je bekijkt nu Holistisch belichten van gezondheidsuitdagingen

Holistisch belichten van gezondheidsuitdagingen

×