De kracht van water en onze fysieke gezondheid

Water is een van de meest belangrijke elementen voor het leven. Niet alleen bestaat ongeveer 71% van het aardoppervlak uit water, maar ook ons lichaam. Onze fysieke gezondheid is onlosmakelijk verbonden met water. In de afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in water en ben tot bijzondere conclusies gekomen. In deze blog verkennen we de verschillende manieren waarop water bijdraagt aan onze fysieke gezondheid en waarom het belangrijk is om gehydrateerd te blijven.

Zuiver Drinkwater

1. Water: De kern van het leven

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 50 tot 75% uit water. Dit percentage kan variëren afhankelijk van leeftijd, geslacht en fysieke conditie. Water is betrokken bij bijna elk aspect van onze fysiologie. Het helpt bij de reguleren van onze lichaamstemperatuur, het transport van voedingsstoffen en afvalstoffen, en is enorm belangrijk voor allerlei biochemische reacties.

2. Hydratatie en energie

Om je lekker en energiek te voelen heb je water nodig. Zelfs door lichte uitdroging kun je je vermoeid voelen en dit resulteert tot een verminderde concentratie. Dit komt omdat water een super belangrijke rol speelt voor het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar onze cellen. Zonder voldoende water kunnen deze processen niet efficiënt verlopen, wat resulteert in een gebrek aan energie en een verminderd prestatievermogen.

3. Water en de spijsvertering

Water is essentieel voor een gezonde spijsvertering. Het helpt bij de afbraak van voedsel en het opnemen van voedingsstoffen. Bovendien voorkomt water constipatie door de ontlasting zacht te houden en de stoelgang te bevorderen. Zonder voldoende water kan de spijsvertering traag en inefficiënt worden, wat kan leiden tot ongemak en gezondheidsproblemen.

4. Ontgiften van het lichaam

Onze nieren spelen een cruciale rol bij het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Ze filteren dagelijks ongeveer 180 liter bloed, waarbij afvalstoffen worden uitgescheiden in de vorm van urine. Voldoende waterinname is daarom enorm belangrijk om dit proces soepel te laten verlopen. Uitdroging kan leiden tot ophoping van afvalstoffen, wat op lange termijn schadelijk kan zijn voor de nieren en andere organen.

5. Gewichtsbeheer

Voor degenen die hun gewicht willen beheersen, kan water een waardevol hulpmiddel zijn. Het drinken van water voor de maaltijd kan een vol gevoel geven, wat helpt om overeten te voorkomen. Bovendien bevat water geen calorieën, waardoor het een gezond alternatief is voor calorierijke dranken zoals frisdrank en sap.

6. Hydratatie en huidgezondheid

Water speelt ook een belangrijke rol in de gezondheid van onze huid. Een goede hydratatie helpt om de huid soepel en gehydrateerd te houden, wat bijdraagt aan een gezonde en jeugdige uitstraling. Uitdroging kan leiden tot een droge en schilferige huid, rimpels en fijne lijntjes worden dan direct zichtbaar..

7. Preventie van Hoofdpijn

Uitdroging is een veelvoorkomende oorzaak van hoofdpijn en migraine. Het drinken van voldoende water kan helpen om deze pijn te voorkomen en te verlichten. Dit komt omdat water helpt om de balans van elektrolyten in het lichaam te handhaven, wat cruciaal is voor een goede neurologische functie. Elektrolyten zijn elektrisch geladen mineralen, zoals natrium, kalium, calcium maar ook magnesium.

Waterkwaliteit: Wat zit er in ons kraanwater?

Hoewel kraanwater in veel delen van de wereld veilig is om te drinken, is het niet altijd volledig zuiver. Er kunnen sporen van medicatie, pesticiden, zware metalen en andere verontreinigingen in zitten die onze gezondheid kunnen beïnvloeden wanneer we uit balans zijn. Het in nemen van onzuiver water kan problematisch zijn, vooral voor mensen met een gevoelige gezondheid of specifieke gezondheidsproblemen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig mooie oplossingen om ons kraanwater te zuiveren. Waterfilters en -zuiveringssystemen kunnen helpen om ongewenste stoffen te verwijderen. Deze systemen kunnen ook water mineraliseren en activeren, wat betekent dat ze mineralen toevoegen die goed zijn voor onze gezondheid en de structuur van het water verbeteren voor betere opname door het lichaam. Deze systemen maken het water weer levend.

De Essentie van pH- en Boviswaarde

De pH-waarde van water geeft aan hoe zuur of basisch het is, op een schaal van 0 tot 14. Een pH van 7 is neutraal, terwijl waarden onder 7 zuur en boven 7 basisch zijn. Ons lichaam functioneert het beste met licht basisch water (pH 7,4), omdat dit helpt om de zuur-base balans te handhaven die essentieel is voor vele lichaamsfuncties.

De Boviswaarde, minder bekend maar toch belangrijk, meet de energetische kwaliteit van water. Hoger betekent beter, waarbij 6.500 tot 8.000 Bovis als ideaal wordt beschouwd voor drinkwater. Dit concept komt uit de bio-energetica en suggereert dat water met een hogere Boviswaarde beter bijdraagt aan onze vitaliteit. Voor meer informatie verwijs ik je naar een ander blog dat enorm veel informatie heeft over dit onderwerp. Klik hier!

Water en informatie: De verborgen kracht van water

Water is meer dan alleen een levensnoodzakelijke vloeistof. Recente ontdekkingen en theorieën suggereren dat water informatie kan opslaan en energetisch kan werken, wat het een nog fascinerender onderwerp maakt. In deze sectie verkennen we de theorieën en onderzoeken die wijzen op de unieke eigenschappen van water om informatie vast te houden en te beïnvloeden.

De theorie van water als informatiedrager

Een van de meest bekende onderzoekers op dit gebied is Dr. Masaru Emoto. Hij beweerde dat water moleculaire veranderingen kan ondergaan op basis van de energetische invloeden van woorden, emoties, muziek en zelfs gedachten. Zijn experimenten toonden aan dat waterkristallen mooie, symmetrische vormen aannamen wanneer ze werden blootgesteld aan positieve woorden zoals “liefde” en “dankbaarheid”, terwijl ze chaotische en asymmetrische vormen aannamen bij negatieve woorden zoals “haat” en “woede”. Uit zijn bevindingen, komt naar voren dat water in staat is om informatie op te slaan door veranderingen in de structuur van zijn moleculen. Watermoleculen vormen clusters die mogelijk informatie kunnen vasthouden en veranderen onder invloed van externe factoren.

Water en energetische kwaliteit

Naast het vermogen om informatie op te slaan, wordt aangenomen dat water energetische kwaliteiten heeft die kunnen worden gemeten en beïnvloed. Dit wordt vaak uitgedrukt in termen van de Boviswaarde, een maat voor de energetische vitaliteit van water. Water met een hogere Boviswaarde wordt als energetisch gunstiger beschouwd en kan bijdragen aan een betere gezondheid en vitaliteit.

Aqualine waterfilters: Zuiver, gemineraliseerd en geactiveerd water

Ik ben dealer van de Aqualine waterfiltersystemen en help graag mensen met het kiezen van het juiste waterfiltersysteem. Ik gebruik al heel wat jaren de Berkey filter en wilde in mijn winkel ook een systeem. Toen ik weer ben gaan onderzoeken ben ik uitgekomen bij het NEOS waterfiltersysteem. Prijstechnisch wat deze veel interessanter maar ook dat de waterfilter systemen van Aqualine het water mineraliseert en activeert hebben ertoe geleid dat ik ben overgestapt. Het water smaakt heerlijk dus ik was direct heel enthousiast. Omdat ik zo enthousiast was kreeg ik steeds meer vraag naar informatie en heb toen besloten om dealer te worden. Hieronder nog enige interessante informatie.

Voordelen van de Aqualine waterfiltersystemen:

  1. Uitgebreide Zuivering: Aqualine waterfilters verwijderen een breed scala aan verontreinigingen, waaronder medicatieresten, pesticiden, zware metalen en microplastics.
  2. Mineralisatie: Deze systemen voegen essentiële mineralen toe aan het water, zoals calcium en magnesium, die bijdragen aan een betere gezondheid.
  3. Activering: Aqualine waterfilters verbeteren de energetische kwaliteit van water, waardoor het water levend wordt en beter wordt opgenomen door het lichaam en bijdraagt aan je algehele vitaliteit.
  4. Gebruiksvriendelijk: De systemen zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden, wat zorgt voor een constante stroom van schoon en gezond drinkwater.

Wil jij persoonlijk advies, neem dan even contact met mij op. Ik kan je direct adviseren welk systeem voor jouw huishouden het meest geschikt zal zijn. Een perfecte snelle service en voor al je vragen ben ik beschikbaar. Stuur een berichtje naar: +31 6 212 933 18 en ik neem binnen 24 uur contact met je op.

Conclusie

Water is een vitaal onderdeel van onze fysieke gezondheid. Het ondersteunt onze energieniveaus, spijsvertering, ontgifting, gewichtsbeheer, huidgezondheid en nog veel meer. Door bewust te zijn van je waterinname en te streven naar voldoende hydratatie, kun je je algehele gezondheid en welzijn verbeteren. Let ook op de kwaliteit van je drinkwater en overweeg zuiveringsoplossingen, zoals de Aqualine waterfilters, om ervoor te zorgen dat je water schoon en gezond is. Daarnaast kan water energetisch opgeladen worden om nog meer bij te dragen aan je welzijn. Dus neem die extra slok water en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Je bekijkt nu De kracht van water en onze fysieke gezondheid

De kracht van water en onze fysieke gezondheid

×