Je bekijkt nu Recept natuurlijke mascara maken

Recept natuurlijke mascara maken

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:DIY

Volg dit leuke DIY recept zelf natuurlijke mascara maken met de volgende ingrediënten: kokosolie, cacaoboter of shea butter, aloë vera gel, bijenwas, actieve kool, vitamine-E olie, arganolie.

Benodigdheden om zelf te mascara maken

 • 1 a 2 theelepels actieve kool of capsules / tabletten geactiveerde kool.
 • 3 theelepels aloë vera gel
 • 1 theelepel arganolie of kokosolie
 • 1 1/2 theelepel bijenwas
 • 1 theelepel cacaoboter of shea butter

als extra toevoegingen eventueel enkele druppels vitamine E olie. Voor de kleuring kan een natuurlijk pigmentpoeder of cacao voor bruine mascara gebruikt worden, ook kun je de actieve kool met cacao mixen.

Om alles straks in te doen gebruik je een lege mascara roller met mascara borsteltje of potje.

Lege Mascara roller 10ml
 1. Doe de shea butter of als je gekozen hebt voor cacaoboter samen met de gekozen olie, kokosolie of arganolie, bijenwas en aloë vera gel in een vuurvaste kom of glazen maatbeker en zorg dat deze in een pan met heet water blijft staan. (au-bain marie).
 2. Laat alles smelten tot het helemaal vloeibaar is. Zorg dat het niet te heet wordt, want shea boter kan als het te heet wordt gaan klonteren.
 3. Vrij snel daarna roer je de gekozen kleurstof door het mengsel, zoals actieve kool of cacao poeder of mix van deze twee. Als extra een beetje blauw natuurlijk pigment bij de kool geeft een dieper zwart.
 4. Gebruik een handig vul trechtertje en zet deze op de lege mascara roller, vul de mascara roller tot iets over de helft en niet helemaal vol, het kwastje aan de dop moet ook nog in de mascara roller kunnen.

Let op! Wees altijd voorzichtig met producten die je gebruikt rond de ogen, ook al zijn ze natuur zuiver. Werk zo hygiënisch mogelijk om mascara zo zuiver mogelijk te houden.

Er wordt gezegd dat mascara wel vier maanden houdbaar is, maar zelfgemaakte mascara of die uit de winkel kun je beter niet langer dan 2 maanden gebruiken. Het borsteltje neemt altijd bacteriën mee het flesje in.