Intuïtief kiezen: Vertrouw op je gevoel

De wereld is in beweging en verandering is merkbaar in de manier waarop we keuzes maken. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van intuïtie en het belang van luisteren naar je gevoel. In een tijd waarin technologie zo snel gaat en de overhand lijkt te krijgen, is er meer en meer behoefte aan verbinding met de natuur en ons innerlijke zelf. Prachtig om te horen dat vorige week een voetballer uit het Nederlandse elftal zijn doelpunt had gevisualiseerd en dat zijn wens uitgekomen is. Steeds meer mensen komen er openlijk voor uit dat ze het prettig vinden om wat meer stil te staan en graag dichter bij hun gevoel willen komen. In dit blog vertel ik graag hoe we intuïtief kunnen kiezen wat goed voor ons is en hoe een simpele oefening met geuren kan helpen om deze verbinding te versterken.

intuïtief kiezen

De opmars van intuïtief leven

Intuïtief leven betekent dat we ons richten op onze innerlijke signalen en ons gevoel. Dit is een manier van leven die ons helpt om meer in balans te komen met onszelf en onze omgeving. In plaats van beslissingen te baseren op logica en externe factoren, leren we steeds vaker om te vertrouwen op wat ons hart ons ingeeft. Dit is een fijne positieve ontwikkeling, het verbindt ons dieper met onszelf en met de natuur om ons heen.

De veranderende wereld

Waar spiritualiteit en intuïtieve praktijken vroeger vaak werden gezien als zweverig, is dit beeld duidelijk aan het verschuiven. Yoga, meditatie en andere vormen van zelfontplooiing zijn niet vreemd meer. Steeds meer mensen realiseren zich dat deze praktijken waardevolle hulpmiddelen zijn om stress te verminderen. welzijn te bevorderen en innerlijke rust te vinden. Spiritualiteit wordt steeds vaker geïntegreerd in ons dagelijks leven dit heeft een positieve invloed op hoe we ons voelen en hoe we beslissingen nemen.

Bewust in het leven staan

Persoonlijk geloof ik dat het essentieel is om bewust in het leven te staan. Dit betekent dat we ons bewust zijn van onze gevoelens, gedachten en gedragingen. Wanneer we merken dat we uit balans zijn, is het belangrijk om naar binnen te gaan en te ontdekken wat er speelt en waarom. Dit is vaak niet eenvoudig en kan soms confronterend zijn. In zulke momenten kan het heel waardevol zijn om hulp te zoeken.

De kracht van geuren

Een van de meest directe manieren om in contact te komen met onze intuïtie is via onze zintuigen, en vooral via geur. Geuren hebben een unieke kracht om herinneringen, emoties en gevoelens op te roepen. Ze kunnen ons direct terugbrengen naar een bepaald moment of een specifieke stemming oproepen.

Ik heb een poos geleden een workshop gemaakt waar ik deelnemers uit nodig om verschillende geuren te ervaren en te beoordelen op basis van de sensaties die ze in hun lichaam voelen. Door deze oefening leren deelnemers om beter naar hun lichaam te luisteren en te vertrouwen op hun intuïtieve reacties. Het gaat niet om het analyseren van de geur, maar om het voelen van de reactie die de geur oproept. Geuren hebben ook een boodschap, zeker als we het hebben over bloemen planten en bomen. Of jij een geur wel of niet prettig vindt dat zegt iets over waar je tegen vecht of misschien wel mag leren te omarmen.

De Workshop: Intuïtief kiezen

De workshop “Intuïtief kiezen wat goed voor je is” is ontworpen om mensen te helpen hun intuïtieve vermogens te versterken door middel van geur. Deelnemers worden uitgenodigd om hun ogen te sluiten en zich volledig te concentreren op de geur die ze ruiken. Vervolgens wordt hen gevraagd om op te merken wat ze voelen in hun lichaam: een warm gevoel in de buik, tintelingen, een gevoel van ontspanning of juist alertheid. Je bevindingen schrijf je op en je waardeert de geur met een cijfer. Je kunt je af vragen waar je de sensatie voelt in je lijf, verstijf je of word je emotioneel. Aan het eind van de workshop ben je een stuk wijzer geworden over je persoonlijke balans en krijg je een aura spray of roller met oliën die jou kunnen ondersteunen op mentaal en emotioneel niveau.

Deze oefening helpt niet alleen om meer in contact te komen met je intuïtie, maar ook om bewuster te worden van hoe je lichaam reageert op verschillende prikkels. Het is een eenvoudige maar krachtige manier om te leren luisteren naar jezelf en te vertrouwen op je gevoel.

Intuïtie in het dagelijks leven

Het ontwikkelen van je intuïtie en het leren vertrouwen op je gevoel kan je leven op vele manieren verrijken. Het kan je helpen bij het nemen van beslissingen, het verbeteren van je relaties en het vinden van meer voldoening in je werk en dagelijks leven. Door regelmatig te oefenen, bijvoorbeeld met geuren of andere intuïtieve oefeningen, kun je je vermogen om te vertrouwen op je gevoel versterken en meer in harmonie komen met jezelf en je omgeving.

Conclusie

We leven in een tijd van verandering, waarin steeds meer mensen de weg terugvinden naar hun intuïtie en innerlijke wijsheid. Door te leren vertrouwen op ons gevoel en de signalen van ons lichaam, kunnen we keuzes maken die beter passen bij wie we werkelijk zijn. Workshops zoals die met geuren bieden een praktische en toegankelijke manier om deze vaardigheden te ontwikkelen. Laten we deze reis naar binnen omarmen en onze intuïtie gebruiken als gids in een steeds veranderende wereld.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden dan kun je je opgeven. Ik heb drie data gepland staan. Wil je liever een privé sessie, kijk dan nog even op mijn workshoppagina, klik hier!

Kosten: € 96,00 per persoon, maximaal 8 personen dus wacht niet te lang met aanmelden!

magische groet
Je bekijkt nu Intuïtief kiezen: Vertrouwen op je gevoel

Intuïtief kiezen: Vertrouwen op je gevoel

×